ВЪЛЧИ САРМИ: У дома ме носят на ръце заради тази рецепта - нито в лозов, нито в зелев лист са толкова вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ВЪЛЧИ САРМИ: У дома ме носят на ръце заради тази рецепта - нито в лозов, нито в зелев лист са толкова вкусни!
ВЪЛЧИ САРМИ: У дома ме носят на ръце заради тази рецепта - нито в лозов, нито в зелев лист са...
35084
ВЪЛЧИ САРМИ: У дома ме носят на ръце заради тази рецепта - нито в лозов, нито в зелев лист са толкова вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вместо обикновен шницел, следващия път, когато имате свинско филе, опитайте този деликатес! Пригответе лесно и бързо тези фантастични Вълчи сарми

Вкусотия, на която не може да устои нито един любител на месните деликатеси. Тази апетитна комбинация от месо, бекон и вкусна плънка ще ви спечели над 100%.

Запишете необходимите продукти:

Вълчи сарми от свинско в бекон

Продукти:

  • 600 г свинско филе

За плънката:

  • 20 ml растително масло
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка
  • 1 червена сладка чушка
  • 300 г гъби
  • 20 мл лимонов сок
  • сол
  • млян черен пипер
  • 1 лимон

Освен това: 

  • 200 г бекон
  • 2 глави лук
  • 100 г твърдо сирене

За соса:

  • 200 г кисело мляко
  • 10 г горчица
  • 40 г кетчуп
  • 5 г сладък червен пипер
  • 5 г сух чесън
  • 2 мариновани краставички

Приготвяне:

Нарежете месото на тънки филийки с приблизително еднаква дебелина и ги начукайте през фолиото с чук за месо.

изтъняване свинско

тънки свински филенца

Разстелете резените бекон върху плота, по два резена на кръст, а в средата сложете резен свинско месо.

свинско върху бекон

В тигана наливаме олио и запържваме лука, който сме почистили и нарязали на кубчета. 

Почистете лютата чушка , нарежете я на ситно и я добавете към лука.

Сега почистваме гъбите, също ги нарязваме на по-дребно и ги добавяме в тигана.

Всичко се запържва за 10 минути на среден огън заедно с лимона.

Добавете сол, черен пипер и разбъркайте.

След това сложете всичко в купа и настържете твърдото сирене на ситно ренде. 

Смесете твърдото сирене с гъбената смес и с нея напълнете свинските филийки. 

свинско с гъбена плънка

След това съберете месото около плънката, като леко надипляте краищата, така че да се получи малка бохчичка.

Увийте в бекона и отгоре фиксирайте "пакета" с колелце лук.

бохчи от свинско

свински бохчички

Така приготвените бохчички, завити с бекон, слагаме върху покрита с хартия за печене тава. 

бохчички от свинско с бекон

Печете на 180 °C за около 40 минути. 

Докато месото се готви, пригответе соса. 

Смесете киселото мляко с горчицата и кетчупа в купа.

Добавете ситно нарязани кисели краставички и разбъркайте.

След това добавете сладък пипер, сушен чесън, лимонов сок и разбъркайте отново.

Готово, можем да сервираме заедно с месото.

бохчи от свинско и бекон

свински бохчички

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft