11 Март 2021
917
Снимков материал: pixabay.com
Това е една от любимите ми рецепти, с която можете да направите всеки черен дроб вкусен, мек и сочен.
Състав:
- черен дроб, 700 г;
- лук, 3 - 4 броя;
- чесън, 2 скилидки;
- сметана, 4 супени лъжици;
- вода, 2 супени лъжици;
- горчица, 1 ч.л .;
- сол, подправки.
Процес на готвене:
- Нарежете черния дроб на порции и залейте с вряла вода за 2 - 3 минути. Заливайки с вряща вода, получаваме по-мек черен дроб и няма мирис, отколкото при накисване в мляко.
- Нарежете лука на тънки полупръстени и запържете в олио, поръсено с малко захар и щипка сол.
- Когато лукът стане златист, добавете накълцан чесън и запържете.
- След 30 - 60 секунди добавете черния дроб, сол на вкус и намалете топлината. Задушете 3 минути, покрийте тигана.
- За соса смесете горчица и заквасена сметана. Вземете горчица по ваш вкус. Ако имате гъста, домашна заквасена сметана, можете да добавите малко вода.
- Изсипете соса върху черния дроб, разбъркайте и оставете да къкри под капака за около 10 минути.
Сервирам този черен дроб с картофено пюре, варен ориз и други гарнитури. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари