Нареди бишкотите сложих кремчето и няколко парчета банани и след час нямаше и парче в хладилника вече

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нареди бишкотите сложих кремчето и няколко парчета банани и след час нямаше и парче в хладилника вече
Нареди бишкотите сложих кремчето и няколко парчета банани и след час нямаше и парче в хладилника...
13505
Нареди бишкотите сложих кремчето и няколко парчета банани и след час нямаше и парче в хладилника вече
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви предложим един нов прочит на любимата бисквитена торта, само че с допълнение банани- бързичко, лесничко и много, много вкусно.

Изключително лесна рецепта дори за начинаещи домакини, а и сега когато имаме време и сме вкъщи защо пък да не пробвате! Нашите прости инструкции ще ви помогнат да овладеете този класически американски десерт в три стъпки. Гответе - няма да съжалявате. Страхотен завършек на неделен обяд или почерпка за гостите, които внезапно пристигат.

 Млякото е подходящо с всякакъв вид съдържание на мазнини. Вземете обикновени бисквити или всякакви други с нежна текстура, но ние препоръчваме да я направите с бишкоти. За десерта бананите е хубаво да да по-узряли (те имат повече захар и по-малко нишесте). Можете да украсите готовия десерт с бита сметана или да изсипете разтопен карамел.

 

Съставките

захар 70 g

Яйчен жълтък 2 бр

прясно мляко 400 мл

Пшенично брашно 1 супена лъжица.

Царевично нишесте 2 ч.л.

банан 4 бр

ванилия 1 пликче

бишкоти или обикновени бисквити 14 бр.

 

подготовка

Изсипете млякото в тенджерата, сложете на печката. Загрейте, но не довеждайте до кипене. В купа разбийте жълтъците, изсипете една четвърт от топлото мляко, продължете да разбивате.


В отделна купа комбинирайте всички сухи съставки, изсипете сместа от яйцата и млякото, разбийте. Изсипете получената маса в тенджерата с останалото мляко и гответе на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Премахнете от печката, покрийте с фолио, така че повърхността на крема да не хваща коричка


Поставете на дъното бишкотите и резенчета банан (половината от общия брой). Изсипете половината от крема във формата, сложете отгоре останалите бишкоти, резенчета банан, след което намажете с останалия крем.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft