Днес ще ви предложим един нов прочит на любимата бисквитена торта, само че с допълнение банани- бързичко, лесничко и много, много вкусно.
Изключително лесна рецепта дори за начинаещи домакини, а и сега когато имаме време и сме вкъщи защо пък да не пробвате! Нашите прости инструкции ще ви помогнат да овладеете този класически американски десерт в три стъпки. Гответе - няма да съжалявате. Страхотен завършек на неделен обяд или почерпка за гостите, които внезапно пристигат.
Млякото е подходящо с всякакъв вид съдържание на мазнини. Вземете обикновени бисквити или всякакви други с нежна текстура, но ние препоръчваме да я направите с бишкоти. За десерта бананите е хубаво да да по-узряли (те имат повече захар и по-малко нишесте). Можете да украсите готовия десерт с бита сметана или да изсипете разтопен карамел.
Съставките
захар 70 g
Яйчен жълтък 2 бр
прясно мляко 400 мл
Пшенично брашно 1 супена лъжица.
Царевично нишесте 2 ч.л.
банан 4 бр
ванилия 1 пликче
бишкоти или обикновени бисквити 14 бр.
подготовка
Изсипете млякото в тенджерата, сложете на печката. Загрейте, но не довеждайте до кипене. В купа разбийте жълтъците, изсипете една четвърт от топлото мляко, продължете да разбивате.
В отделна купа комбинирайте всички сухи съставки, изсипете сместа от яйцата и млякото, разбийте. Изсипете получената маса в тенджерата с останалото мляко и гответе на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Премахнете от печката, покрийте с фолио, така че повърхността на крема да не хваща коричка
Поставете на дъното бишкотите и резенчета банан (половината от общия брой). Изсипете половината от крема във формата, сложете отгоре останалите бишкоти, резенчета банан, след което намажете с останалия крем.