Нареждам краставици, чушки, домати в буркани и ги заливам с гореща марината. Прибирам бурканите в шкафа на стайна температура.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нареждам краставици, чушки, домати в буркани и ги заливам с гореща марината. Прибирам бурканите в шкафа на стайна температура.
Нареждам краставици, чушки, домати в буркани и ги заливам с гореща марината. Прибирам бурканите в...
1128
Нареждам краставици, чушки, домати в буркани и ги заливам с гореща марината. Прибирам бурканите в шкафа на стайна температура.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта ще ви помогне да направите невероятно вкусни мариновани зеленчуци, при които краставиците запазват хрупкавата си текстура и бурканите могат да стоят удобно на стайна температура за дълго време.

Нека започнем с нарязване на лука: нарежете го на пръстени или на малки парчета.

Измийте добре сладкия пипер, отстранете семената и го нарежете на кръгчета.

В чист литров буркан се поставят 10-15 зърна черен пипер.

Добавете един дафинов лист.

Поставете 7-8 кръгчета лук. Използвам червен лук, но можете да използвате и обикновен лук.

След това нареждаме слой корнишони, на които предварително отрязах краищата от едната страна.

Следващият слой е направен от сладък пипер. Аз използвах жълти чушки, но вие можете да използвате червени или зелени, но жълтите правят зеленчуците да изглеждат по-привлекателни в буркана.

Поставете слой домати отгоре. Най-добре е да използвате малки домати, за да могат да се съберат повече в буркана.

Напълнете съдържанието на бурканите с гореща вода, покрийте с капаци и оставете за 10 минути.

Докато зеленчуците се накисват, налейте вода в тенджерата и добавете 1 супена лъжица сол и 2 супени лъжици захар на всеки литър вода.

След това налейте 75 мл 9% оцет и поставете тигана на огъня.

Когато саламурата започне да кипи, излейте водата от бурканите и вече няма да е необходима.

Залейте бурканите с гореща саламура.

Затворете плътно капачките, обърнете бурканите и ги поставете върху капачките. Покрийте с одеяло и оставете докато изстине напълно.

Зеленчуците стават невероятно вкусни и ароматни, а краставиците остават хрупкави. Такива препарати се съхраняват перфектно при стайна температура в продължение на няколко години.

Опитайте да направите няколко тестови буркана.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft