Бърз сладкиш на тиган, без печки и висене в кухнята до никое време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз сладкиш на тиган, без печки и висене в кухнята до никое време
Бърз сладкиш на тиган, без печки и висене в кухнята до никое време
71821
Бърз сладкиш на тиган, без печки и висене в кухнята до никое време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептите за сладкиш  с едно яйце набират все по-голяма популярност. Това е разбираемо. Приготвянето на вкусни сладкиши за 10 минути е мечтата на всяка домакиня. Реших и аз да споделя любимите си лакомства. Моят мързелив пай се състои от един банан и една ябълка. Този сладко -кисел пълнеж перфектно допълва десерта.

Голямото предимство на тази рецепта е, че можете без фурна. Това е чудесно, когато нямате време. За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. Оттогава това изкушение е най- търсеното в нашето семейство.

 

Съставки

Банан 1 бр

ябълка 1бр

Захар 85 гр

Яйце 1 бр

Слънчогледово олио 60 мл

Мляко 100 мл

Пшенично брашно 150 гр

Бакпулвер 12 гр

Бял винен оцет 1 супена лъжица

Масло 10-20 гр

Сол 1 щипка

Ванилия 10 гр

 

Подготовка

Нарежете ябълката на тънки филийки, а банана - на филийки. Намажете дълбок тиган с диаметър 24-26 см с олио, поръсете с 1 с.л. захар и добавете плодове.


За тестото смесете яйцето, 60 г захар, слънчогледовото масло, ваниловата захар и солта, разбийте заедно


Изсипете млякото и разбъркайте. Постепенно добавете брашно, като внимателно разбивате бучките с бъркалка. В края добавете бакпулвера и оцета (може да се замени с ябълков сайдер), омесете тестото.


Изсипете тестото върху плодовете, поставете тигана на слаб огън и гответе, с капак, 20 минути.


Намажете плоска чиния със слънчогледово олио, покрийте тигана и внимателно го обърнете. Върнете пая в тигана. По този начин можете да го обърнете, без да го повредите. Гответе още 5 минути

След като извадите бързия пай от тигана, го оставете да се охлади леко. След това можете да го намажете със сладко и да украсите с кокос, шоколад и пресни плодове. Или просто яжте с чай или кафе. Опитвали ли сте да направите пай в тиган ?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft