Нарязвам лука и го пускам във вряща вода - направете го веднъж и на колене ще ви молят да го правите пак и пак!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нарязвам лука и го пускам във вряща вода - направете го веднъж и на колене ще ви молят да го правите пак и пак!
Нарязвам лука и го пускам във вряща вода - направете го веднъж и на колене ще ви молят да го...
70756
Източник: За Жената
Нарязвам лука и го пускам във вряща вода - направете го веднъж и на колене ще ви молят да го правите пак и пак!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите ястие, което да замени любимите на всички пълнени чушки, попаднали сте на правилното място. Необходими са ви само глава лук и няколко съставки, а ефектът ще зарадва вашето семейство и гости на празничната трапеза.

Със сигурност не са яли нещо подобно преди. Всеки ще поиска тази страхотна рецепта за вкусно ястие. 

Лукът се слага във вряща вода, след което се прави апетитна плънка с кайма и ориз. Важно е да напълните лука, който скоро ще изненада всички с вкуса си. Това ястие ще се хареса на любителите на месото.

Отличната плънка от задушен лук и ароматен сос гарантират невероятно вкусно ястие. Пригответе го за семейния празник или просто така, и ще се хареса на семейството и гостите ви . Ще изглежда страхотно и на празничната трапеза. Ето необходимите продукти за Пълнен лук с кайма по селски :

Пълнен лук с кайма по селски

Продукти:

  • 7 големи глави лук
  • 700 г мляно месо
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • сладък червен пипер
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 чаша варен ориз
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 2 чаши вода

Приготвяне:

Започнете да приготвяте ястието, като първо обелите лука. Пуснете главите лук в тенджера с подсолена вряща вода. Варете до омекване, след което оставете да изстине . 

варен лук

През това време направете плънката. В купа се слагат ситно нарязания лук, каймата и сварения ориз. Добавете и подправки.

Налейте олиото, добавете магданоза и разбъркайте добре съставките. Когато лукът изстине, отделете внимателно пластовете - ще бъде лесно, когато е омекнал. 

пълнен лук с кайма

Снимка: YouTube

Сега напълнете всяка обвивка с приготвената месна плънка. Поставете напълнените луковици в тенджера или дълбок тиган. Направете сос от доматено пюре и вода. Залейте лука със соса и гответе 20 минути. 

Ястието е вкусно и изглежда впечатляващо на масата. Лук, пълнен с ароматно месо с ориз и задушен в доматен сос, си заслужава да бъде опитан. Интересният външен вид на ястието радва окото и кара всеки да поиска рецептата за това ястие.

пълнен лук с кайма

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft