Нарязвам лука на ситно и към него добавям лимона. Всички клатеха глави, сега правят същото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нарязвам лука на ситно и към него добавям лимона. Всички клатеха глави, сега правят същото
Нарязвам лука на ситно и към него добавям лимона. Всички клатеха глави, сега правят същото
7933
Източник: За Жената
Нарязвам лука на ситно и към него добавям лимона. Всички клатеха глави, сега правят същото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трудно е да си представим готвенето без лук. Приготвен маринован с лимон по рецептата по-долу, той ще бъде вкусна добавка към много ястия.

Препоръчвам на всички рецептата за маринован лук , който ще обогати вкуса на меса, разядки и салати.

Използваме лук в много ястия. Добавяме го към салати, котлети, гювечи и паста. Този вкусен и здравословен зеленчук добавя вкус и е трудно да си представим нашата кухня без него. Ако обаче искате да подсилите вкуса на ястията си, изберете тази рецепта.

Благодарение на нея можете да приготвите маринован лук . Ще бъде идеален за месо, салати и предястия. Съчетава се с различни разядки и шишчета. Заповядайте рецептата за Маринован лук с лимон :

Маринован лук с лимон

Продукти:

  • 4 глави червен лук
  • 1 глава бял лук
  • 3 супени лъжици сол
  • ½ чаша оцет
  • 150 мл вода
  • 2 чаени лъжички лимонов сок
  • резени лимон

Приготвяне:

За да приготвите киселия лук, започнете с нарязването му. Сложете нарязания на тънки шайби бял лук в буркани. Нарежете лимона на филийки и сложете по едно резенче във всеки буркан. Допълнете бурканите с червения лук.

червен лук с лимон

Снимка: YouTube

На върха на всяко бурканче добавете ситно нарязания бял лук. Във всеки буркан се наливат по 100 мл оцет и две чаени лъжички лимонов сок.

лук в буркани

Снимка: YouTube

Затворете бурканите. Разклатете, за да смесите съставките. Мариновайте лука за 2 часа, след което го използвайте в ястия и закуски. 

маринован лук в буркани

Снимка: YouTube

Маринован лук във вашата кухня

Маринованият лук има леко пикантен и кисел вкус. Ще бъде вкусно допълнение към обедните ястия, салати, но също и към леки закуски и дори сандвичи. Можете да го добавите към домати и да го ядете с хляб. Маринованият лук върви добре и с пържени и задушени меса. 

Можете да го добавяте към сосове от кисело мляко, сметанови сосове и салати. Този деликатес ще направи ястието още по-вкусно. Всичко благодарение на рецептата, която препоръчвам на всички. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft