Трудно е да си представим готвенето без лук. Приготвен маринован с лимон по рецептата по-долу, той ще бъде вкусна добавка към много ястия.
Използваме лук в много ястия. Добавяме го към салати, котлети, гювечи и паста. Този вкусен и здравословен зеленчук добавя вкус и е трудно да си представим нашата кухня без него. Ако обаче искате да подсилите вкуса на ястията си, изберете тази рецепта.
Благодарение на нея можете да приготвите маринован лук . Ще бъде идеален за месо, салати и предястия. Съчетава се с различни разядки и шишчета. Заповядайте рецептата за Маринован лук с лимон :
Маринован лук с лимон
Продукти:
- 4 глави червен лук
- 1 глава бял лук
- 3 супени лъжици сол
- ½ чаша оцет
- 150 мл вода
- 2 чаени лъжички лимонов сок
- резени лимон
Приготвяне:
За да приготвите киселия лук, започнете с нарязването му. Сложете нарязания на тънки шайби бял лук в буркани. Нарежете лимона на филийки и сложете по едно резенче във всеки буркан. Допълнете бурканите с червения лук.
Снимка: YouTube
На върха на всяко бурканче добавете ситно нарязания бял лук. Във всеки буркан се наливат по 100 мл оцет и две чаени лъжички лимонов сок.
Снимка: YouTube
Затворете бурканите. Разклатете, за да смесите съставките. Мариновайте лука за 2 часа, след което го използвайте в ястия и закуски.
Снимка: YouTube
Маринован лук във вашата кухня
Маринованият лук има леко пикантен и кисел вкус. Ще бъде вкусно допълнение към обедните ястия, салати, но също и към леки закуски и дори сандвичи. Можете да го добавите към домати и да го ядете с хляб. Маринованият лук върви добре и с пържени и задушени меса.
Можете да го добавяте към сосове от кисело мляко, сметанови сосове и салати. Този деликатес ще направи ястието още по-вкусно. Всичко благодарение на рецептата, която препоръчвам на всички.