То само като видите как е приготвено, ще ви се прииска да го направите! Уверявам ви, че на вкус е превъзходно и си заслужава отвсякъде!
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки гърди
- магданоз на вкус
- 3 скилидки чесън
- 2 сурови яйца
- 1 морков
- ½ червена чушка
- 50 грама кашкавал
- 1 чаена лъжичка сол
- ½ чаена лъжичка чили
- мелен черен пипер пипер на вкус
- 4 броя сушени домата
- 2-3 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на ситно магданоза. Обелете и нарежете чесъна.
Поставете сушените домати в купа, полейте с топла вода и оставете за 20 минути или докато набъбнат. След това отцедете и нарежете на тънки ленти.
Измийте, обелете, отрежете краищата на моркова и след това нарежете на тънки ленти. Почистете чушката от дръжки и семки и нарежете на ивици. Обелете сварените яйцата и срежете всяко на две.
Вземете пилешкото месо, нарежете на тънки парчета. Подредете едно до друго върху прозрачно фолио, завийте с ново парче фолио и начукайте. След това махнете горното фолио и поръсете със сол, малко чили и мелен черен пипер.
След това в средата сложете яйчната смес и намажете равномерно по цялата площ. Подредете яйцата в едната част по цялата дължина. До тях поставете резените сушени домат, а чушките сложете на разстояние от около 2-3 сантиметра. Морковите подредете на същото разстояние. След това навийте на руло и увийте във фолиото. Завържете краищата, увийте в нов пласт фолио и канап.
Вземете дълбока тенджера, напълнете с вода и сложете ролето. Поставете на котлона и гответе за 1 час, след като заври. След това свалете от котлона и оставете да се охлади напълно във водата. Щом изстине, извадете, махнете фолиото и канапа, нарежете и поднесете.