Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка - в ресторанта ще дадете луди пари за подобна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка - в ресторанта ще дадете луди пари за подобна вкусотия:
Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка - в ресторанта ще дадете луди...
1886
Източник: За Жената
Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката! Вечеря за чиста десятка - в ресторанта ще дадете луди пари за подобна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите. Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка.

Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски

Продукти:

  • 3 малки глави зеле
  • 3 картофа
  • 400 г пилешки гърди
  • 6 домата
  • 1 глава червен лук
  • 3 яйца
  • 30 мл лимонов сок

По желание:

  • 100 г моцарела
  • Сол, черен пипер, зехтин

Приготвяне:

Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука. Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

пълнена зелка с пиле

Снимка: YouTube

пълнени дълбани зелки

Снимка: YouTube

Смесете яйцата с киселото мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

пълнена зелка по френски

Снимка: YouTube

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft