Отличен съвет за бърза и лесна вечеря , която можете да приготвите от обикновено зеле. Получава се вкусно и апетитно ястие на тиган, което спокойно може да поднесете и на скъпи гости.
Пица от зеле на тиган
Продукти:
180 г зеле (половин зелка)
2 яйца
3 супени лъжици доматен сос (сос за пица или кетчуп)
70 г сирене моцарела
2 кренвирша (или филе)
1/4 глава лук
Приготвяне:
Нарежете зелето на тънки ивици.
Накиснете го във вода за 10 минути.
Нарежете лука на ситно.
Нарежете колбаса и настържете моцарелата.
Изплакнете зелето под вода и го оставете да се изкапе добре.
Разбийте 2 яйца със сол и черен пипер в купа.
Добавете към зелето и разбъркайте.
Загрейте парче масло в тиган и пуснете вътре зелевата смес.
Важно е да образува еднородна - компактна повърхност.
Покрийте и печете около 4 минути.
С помощта на чиния обърнете и намажете с доматен сос.
Поръсете с лук.
След това с нарязания колбас и моцарела.
Покрийте и печете, докато сиренето се разтопи.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)