Ябълките в комбинация с бутер тесто никога не са били толкова вкусни. Подготовката е проста.
Бутер тестото става за всичко
Рецептата за десерт, която ще научите след малко, се приготвя изключително лесно и бързо.
Благодарение на него не само ще спестите много време, но и ще се съсредоточите върху най-важното, а именно вкуса.
Ябълки, бутер тесто и десертът е готов
Преди да се научите да приготвяте десерта, трябва да знаете и всички съставки. Вече знаете, че един от тях е бутер тесто, но това не е всичко. Имате нужда също от ябълки и няколко други съставки.
съставки:
1 руло бутер тесто
3 ябълки
50 г разтопено масло
100 г кондензирано мляко
5 г канела
Рецепта за десерт от бутер тесто
Поставете бутер тестото върху плота. След това ги нарежете откъм дългата страна на пет ленти. Намажете тестото с разтопено масло и след това с кондензирано мляко. Измитите ябълки нарежете на две и почистете от семките. След това ги нарежете на тънки филийки и ги наредете върху петте ленти.
След това леко разточете всяка лента тесто с поставените отгоре ябълки. Застелете тава с хартия за печене и върху нея наредете кифличките във вертикално положение.
Отгоре всяка поръсете с канела. Печете десерта в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте като десерт с кафе или чай.