Нарязваш, заливаш и печеш - хипер лесна мусака с тиквички. За 20 минути е на трапезата!
6 Юли 2016
123801
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всички ще я обожават - супер лесна, вкусна и бърза.
Необходимо ви е:
1 тиквичка
4 домата
400 гр. моцарела , сирене или извара
3 яйца
3 с.л.
сметана
Ето как се приготвя:
Тиквичката се нарязва на кръгчета, без да се бели. Доматите също се режат на кръгчета. Моцарелата - на филийки.
В огнеупорен съд се редят изправени кръгчетата тиквичка, домат и моцарела, като между тях се поставят листенца пресен босилек.
Тавичката се пъха в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 20 минути. Щом се извади от фурната, мусаката се залива с разбитите със сметана, сол и черен пипер на вкус яйца. Връща се във фурната и се допича, докато отгоре приятно се зачерви. Готовата мусака се покрива с кърпа за десетина минути, преди да се поднесе.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари