Нарязваш, заливаш и печеш - хипер лесна мусака с тиквички. За 20 минути е на трапезата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нарязваш, заливаш и печеш - хипер лесна мусака с тиквички. За 20 минути е на трапезата!
Нарязваш, заливаш и печеш - хипер лесна мусака с тиквички. За 20 минути е на трапезата!
123801
Нарязваш, заливаш и печеш - хипер лесна мусака с тиквички. За 20 минути е на трапезата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички ще я обожават - супер лесна, вкусна и бърза.

Необходимо ви е:

1 тиквичка

4 домата

400 гр. моцарела , сирене или извара

3 яйца

3 с.л.

сметана

сол

черен пипер

босилек

Ето как се приготвя:

Тиквичката се нарязва на кръгчета, без да се бели. Доматите също се режат на кръгчета. Моцарелата - на филийки.

В огнеупорен съд се редят изправени кръгчетата тиквичка, домат и моцарела, като между тях се поставят листенца пресен босилек.

Тавичката се пъха в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 20 минути. Щом се извади от фурната, мусаката се залива с разбитите със сметана, сол и черен пипер на вкус яйца. Връща се във фурната и се допича, докато отгоре приятно се зачерви. Готовата мусака се покрива с кърпа за десетина минути, преди да се поднесе.

хипер лесна мусака с тиквички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft