Насипен сладкиш - лесен като детска игра, без яйца и захар, без месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Насипен сладкиш - лесен като детска игра, без яйца и захар, без месене
Насипен сладкиш - лесен като детска игра, без яйца и захар, без месене
admin
Добавена от: admin
91637
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаши брашно
1 опаковка масло или маргарин (замразено)
щипка сода
щипка сол

Незабавно включете фурната да се загрее. Тестото се приготвя мълниеносно бързо :). Основното нещо е маслото (маргаринът) да е добре замръзнало, тогава резултатът ще бъде много по-хубав.
Поставете брашното в купа. Не поставяйте цялото количество - зависи от размера на опаковката масло.  В случая е от 250 гр. Въпреки това, количеството масло може да е всякакво. Просто тогава намалете количеството брашно.
Стрийте замразеното масло в брашното. По-лесно е, ако постоянно топите маслото и го овалвате в брашното.
Използвайте пръстите си, за да объркате сместа, докато стане на трохи. Добавете останалата част от брашното, ако е необходимо. Ще го почувствате върху пръстите си: сместа трябва да бъде суха. Добавете също щипка сода за хляб и щипка сол. Содата може да се замени с бакпулвер (половин пакетче ще бъде достатъчно).
Изсипете две трети от тестото във формата. Форма не е необходимо да се намазнява.

Равномерно разпределете тестото по цялата повърхност, като в същото време оформите и борд по страните. Получава се слой от около 1 см (може да бъде малко повече). Основното е да не прозира дъното на тавата.
Пригответе плънката. Тя може да бъде всякаква. Главното е да е сочна, с отчетлив вкус.  
Ето вариантите: 
- извара, смесена със захар и разбити яйца; 
- само сладко или мармалад; 
- смлени плодове в блендер със захар( 
- плодове, настъргани на ренде, и объркани със захар; 
- тиква или пъпеш, нарязани и леко сварени със захар;
- само заквасена сметана със захар;
За по-фина консистенция на плънката може да разбиете сладкото в блендер. 
Разпределете плънката върху тестото и загладете равномерно лъжица.
Отгоре разпределете останалото тесто. Просто го изсипете и заравнете - не е необходимо да го тъпчете. Пъхнете сладкиша в предварително загрятата фурна. Температурата е около 150-170 градуса. Необходими са му 20 минути, не повече.
Когато тестото стане малко по-златисто - извадете от фурната. Тестото не трябва да е препечено!
Оставете да се охлади и плънката да се посгъсти (непосредствено след печенето е все още течна). След това нарежете на порции.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft