Наслада от всяка хапка! Толкова вкусна торта с ягоди не бях опитвала през живота си!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Наслада от всяка хапка! Толкова вкусна торта с ягоди не бях опитвала през живота си!
Наслада от всяка хапка! Толкова вкусна торта с ягоди не бях опитвала през живота си!
1838
Наслада от всяка хапка! Толкова вкусна торта с ягоди не бях опитвала през живота си!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съдържание: обем на чашата 250 мл

За тестото:

  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 100 г (1/2 чаша) захар
  • 70 г (1/3 чаша) масло
  • 50 мл (1/5 чаша) мляко
  • 80 г (1/2 чаша) брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 40 г (1/3 чаша) кокосови стърготини

Форма за печене 18*28 см.

Пече се на 180℃ в предварително загрята фурна за около 25 минути.

За ягодовия слой:

  • 600 г (4 чаши) ягоди
  • 100 г (1/2 чаша) захар
  • 100 ml (2/5 чаша) вода
  • 20 г (2 супени лъжици) царевично нишесте
  • 50 ml (1/5 чаша) вода
  • 9 г (3 чаени лъжички) желатин
  • 60 ml (4 супени лъжици) вода

Оставете да престои в хладилник за 30 минути

За крема:

  • 300 г (1,3 чаши) крема сирене
  • 50 г (1/4 чаша) захар
  • 200 г (1 чаша) сметана 33% мазнини

Оставете да престои в хладилник за 4 часа.

100 г бял шоколад

Приготвяне на торта с ягоди

Пригответе блата: разбийте яйцата в купа, добавете захарта и солта, разбийте до промяна на цвета и бавно налейте олиото, без да спирате да разбивате.

Налива се мляко. Смесете брашното с бакпулвера и пресейте в общата маса.

Разбъркайте тестото с бъркалка.

Изсипете кокосови стърготини, разбъркайте.

Покрийте формата за печене с пергамент и изсипете тестото върху нея.

Пече се на 180℃ в предварително загрята фурна за около 25 минути.

Извадете готовия блат от фурната, отстранете формата и пергамента и го оставете да изстине.

Преминаваме към ягодовия слой: нарежете ягодите на парчета.

Оставяме го в дълбок съд. Изсипете захар, налейте вода.

Смесете желатина с 60 мл вода. Оставете да престои 5 минути.

През това време дръжте ягодите на огъня, като бъркате непрекъснато.

Изсипете 20 г царевично нишесте в 50 мл вода.

Сипете нишестето при ягодите, разбъркайте и свалете от котлона.

Добавете желатина, разбъркайте, докато се разтвори напълно.

Оставете да престои до пълното охлаждане и изсипете върху тортата.

Изпращаме го в хладилника за 30 минути.

За крема смесете крема сиренето със захарта. Изсипете сметаната и разбийте всичко с миксер до буйна хомогенна маса.

Отгоре разпределяме крема и оставяме да престои 4 часа в хладилник.

Отгоре поръсете тортата с бял шоколад, нарежете на порции и поднесете.

Добър апетит!

Редактор: За Жената

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft