Картофената „пица“ в тиган е прост и вкусен вариант за вечеря или обяд, когато искате нещо необичайно. Можете да изберете пълнежа по ваш вкус, бил той зеленчуков или месен.
Първо обелете картофите, приблизителното тегло след обелването им е около 500 грама. Така ще получите основа с дебелина приблизително 1,5 см, но можете да регулирате количеството картофи по ваше желание.
Картофите се настъргват на едро ренде, като се отделя течността. Веднага добавете сол и ако желаете любимите си подправки.
След това чукнете две яйца и разбъркайте всичко добре.
Загрейте малко растително масло в тиган. Разпределете настърганите картофи в тавата, като оформите чиста основа. Гответе на слаб огън под капак за около 10 минути, докато дъното стане златисто кафяво.
Използваме чиния за обръщане.
Като сос добавете малко доматен сос и майонеза към картофената основа и намажете с четка.
Отгоре се нареждат ситно настърган колбас и кашкавал на вкус, добавят се нарязаните домати и чушката.
Поръсете със сух босилек и зелен лук.
Затворете капака и гответе още 10-13 минути, като вземете предвид дебелината и вида на картофите.
Това ястие се оказва невероятно вкусно. Ако предпочитате, можете да пропуснете колбаса от рецептата.
Опитайте да направите тази пица и ако вече сте запознати с този метод на приготвяне, надявам се моята рецепта да ви го напомни