Настъргвам тиквичките, обърквам хубаво и пека - перфектният огретен с тиквички, пухкав и много сочен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настъргвам тиквичките, обърквам хубаво и пека - перфектният огретен с тиквички, пухкав и много сочен:
Настъргвам тиквичките, обърквам хубаво и пека - перфектният огретен с тиквички, пухкав и много...
99661
Източник: gotvach.bg
Настъргвам тиквичките, обърквам хубаво и пека - перфектният огретен с тиквички, пухкав и много сочен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Огретен от тиквички - вкусотията, която събира малки и големи на трапезата. Лесен, сочен, вкусен - думите не могат да го опишат, затова най-добре да опитате сами.

Тази рецепта е просто перфектната - пропорциите са точни, а резултатът.... Е, ще се убедите сами! Ето как се прави най-лесният и вкусен огретен от тиквички :

Огретен от тиквички

Продукти:

3 тиквички

400 гр.кашкавалена извара

3 триъгълничета топено сирене по желание

150 гр.кашкавал

3 яйца

3 с.л.брашно

1 ч.ч.прясно мляко

50 гр.краве масло

сол - на вкус

1 ч.л.черен пипер

2-3 скилидки чесън

щипка индийско орехче

1 връзка копър

3 с.л.олио

огретен от тиквички

Приготвяне:

Тиквичките обелете и настържете. Посолете ги леко и ги оставете да си пуснат сока. След това ги изстискайте хубаво и сложете в дълбока купа. Прибавете към тях изварата и нарязаните на малки парченца топено сирене. Посолете и овкусете с пипера, смления чесън, индийското орехче. Нарежете на ситно копъра и прибавете към сместа. В друга купа разбийте яйцата. Прибавете към тях млякото и брашното. Разбъркайте добре (ако е необходимо, използвайте миксер, за да не се получат бучки от брашното).

Разтопете маслото и намажете с него дъното и стените на тавичката. Оставете фурната включена. Изсипете сместа с тиквичките и изварата в тавичката, загладете и изсипете отгоре млечно-яйчената смес. Разклатете тавичката, за да се смесят добре продуктите. Сложете да се пече в загрятата фурна около 30-40 мин.

Извадете огретена, поръсете с настъргания кашкавал и допечете още 10 мин до запичане на кашкавала. Нарежете на квадрати, след като леко се охлади, поднесете със ситно нарязан пресен чесън. Огретенът може да се консумира както топъл, така и студен.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft