Ако в арсенала ви от рецепти липсва такава за есенен (или зимен) сладкиш, ви предлагаме да опитате тази. Вкусните ябълкови рулца наистина специален вкус, а домът ви ще ухае приятно на канела и ябълки. Този сладкиш изчезва от масата със светкавична скорост! Ето необходимите продукти за феноменалните ябълкови рулца :
Феноменални ябълкови рулца
Продукти:
Тесто:
- 500 г пшенично брашно
- 15 г суха мая
- 80 г масло
- 1 яйце + 1 жълтък
- 300 мл прясно мляко
- 100 г гранулирана захар
- 5 г сол
За плънката:
- 4 ябълки
- 150 г гранулирана захар
- 5 г канела
- 1 яйчен белтък
- 5 мл прясно мляко
Приготвяне:
Първо, нека приготвим тестото.
Изсипете млякото в купа, добавете захарта, солта и сухата мая.
Всичко се разбърква добре с бъркалка.
Оставете за 15 минути на топло място.
Разбийте едно яйце и добавете още един жълтък.
Добавете брашното, добавете размекнатото масло и омесете тестото с ръце.
Поставете тестото в купа и покрийте с памучна кърпа.
Оставете да втаса за 40 минути.
Разточете тестото на правоъгълна кора.
Сега ще подготвим пълнежа.
Ябълките се обелват, изрязват се сърцевините и се настъргват на едро ренде.
Прехвърлете настърганите ябълки в тигана, поръсете със захар, канела и запържете малко.
Разпределете пълнежа равномерно върху тестото.
Нарежете тестото на по-дебели ленти и навийте на руло.
Застелете тава с хартия за печене и наредете готовите ябълкови рулца.
Разбийте белтъка с млякото. Намажете кифличките с тази смес.
Поставете в предварително загрята фурна и печете около 20 минути на 180°C.
Да ви е сладко!