Необходими продукти:
- 3 големи картофа
- 1 глава лук
- 1 голям морков
- 1 чушка
- ½ връзка пресен зелен лук
- 3 яйца
- 1 чаена чаша прясно краве мляко
- 200 грама брашно
- 150 грама кашкавал
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- сол на вкус
- мелен черен пипер на вкус
- слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите. Вземете белачката отново и нарежете на тънки ленти.
През това време обелете и нарежете лука на кубчета. Измийте, почистете и настържете моркова или с ренде или белачка. Почистете чушката от семките и дръжката и нарежете на парчета.
Сложете тиган на котлона, добавете малко олио и щом загрее сипете лука. Разбъркайте и гответе за 2-3 минути. Сложете морковите, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Добавете чушката, разбъркайте и задушете за кратко. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и свалете от котлона.
Отцедете добре картофите и сипете в голяма купа. Сложете сготвените зеленчуци. Измийте и нарежете зеления лук. Поставете в съда при другите продукти.
В отделен съд разбийте яйцата и след това сипете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте, докато се получи еднородна смес.
С тази смес полейте зеленчуците в купата. Разбъркайте добре, за да се смесят хубаво.
Вземете форма за печене, покрийте с хартия и намажете с олио. Сипете сместа в нея и разпределете равномерно.
Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 45 минути или до златисто.
Извадете и поръсете ястието с настърган кашкавал. Върнете във фурната за още 5 минути. След като се разтопи, извадете, нарежете и поднесете.