Няма един кусур тази рецепта! Хем бърза, хем лесна и достъпна като продукти, хем крайният резултат е вкусен и оригинален! Без повече предисловия - ето какво ви трябва за това уникално вкусно и лесно Ябълково руло :
Лесно ябълково руло
Продукти:
Пълнеж:
- 6 големи ябълки
- 5-6 супени лъжици захар
- 1 пакетче ванилова захар
- 50 г орехи
- 1 чаена лъжичка канела
За блата:
- 3 яйца
- 70-100 гр. захар (в зависимост от вкуса)
- 150 гр.
Приготвяне:
Първо обелете и настържете ябълките, след което ги задушете заедно със захарта и ваниловата захар за кратко, за да се карамелизират.
Снимка: YouTube
Докато ябълките се задушават, разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до побеляване, след това добавете млякото, брашното и бакпулвера и отново разбийте за кратко.
Снимка: YouTube
Когато ябълките се запържат, добавете орехите и канелата, след което ги оставете да изстинат за няколко минути. Прехвърлете ябълките в застлана с хартия за печене тава и ги разпределете равномерно.
Снимка: YouTube
Тавата, която използвах е 43×33 см. Разбитото бисквитено тесто се изсипва върху ябълките и се слага в предварително загрята фурна и се пече на 180 С. На мен ми бяха достатъчни 12 минути, но най-добре изчакайте да се запече хубаво.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете сладкиша да се охлади за две-три минути, след това покрийте с хартия за печене и тава, след което обърнете.
Отстранете хартията за печене, полепнала върху ябълковия пълнеж, след което завийте на руло (използвайте хартията) и оставете да изстине и стегне.
Снимка: YouTube
Поръсете го с пудра захар и се насладете на вкуса.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube