Натиас - испански млечен крем
23 Юли 2014
17594
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 л прясно мляко
6 жълтъка
5 лъжици захар
1 супена лъжица брашно
¼ чаена лъжичка канела
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
Загрейте млякото, но свалете от огъня преди да заври. В него сипете половин пакетче канела и настърганата лимонова кора. Оставете течността да се охлади.
Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи бяла смес. След това добавете брашното, разредено с малко вода.
Прецедете млякото, сложете отново да заври и щом кипне, изсипете го бавно на тънка струя в сместа с жълтъците.
Бъркайте крема на на слаб огън, но без да позволявате да заври.
Щом се сгъсти достатъчно, прехвърлете горещия крем в подходящи купички или чаши и оставете да се охлади. Десертът се сервира студен, поръсен с канела.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари