Натиас - испански млечен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Натиас - испански млечен крем
Натиас - испански млечен крем
admin
Добавена от: admin
17594
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 л прясно мляко 
6 жълтъка 
5 лъжици захар 
1 супена лъжица брашно 
¼ чаена лъжичка канела 
1 супена лъжица настъргана лимонова кора 
 

Загрейте млякото, но свалете от огъня преди да заври. В него сипете половин пакетче канела и настърганата лимонова кора. Оставете течността да се охлади. 
Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи бяла смес. След това добавете брашното, разредено с малко вода. 
Прецедете млякото, сложете отново да заври и щом кипне, изсипете го бавно на тънка струя в сместа с жълтъците. 
Бъркайте крема на на слаб огън, но без да позволявате да заври. 
Щом се сгъсти достатъчно, прехвърлете горещия крем в подходящи купички или чаши и оставете да се охлади. Десертът се сервира студен, поръсен с канела.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft