Загубата на слуха е сериозно заболяване, което не винаги е податливо на лечение
Тежките случаи на глухота правят хората нещастни, тъй като с помощта на звука те биха могли да научат повече за света! Вродената глухота е нещо много неприятно, но още по-лошо е, когато напълно здрави хора губят слуха си заради небрежност и липса на внимание към здравето.
Понякога, слухът се влошава поради пренебрегване правилата за лична хигиена – необходимо е да почистите ушите редовно, тъй като ушната кал колкото защитава ухото, толкова може и да му навреди. Друга причина е възрастта.
.
За профилактика и като помощ срещу някои по-сериозни заболявания на ушите, може да ползвате рецептите от народната медицина. Те помагат за лечение на глухота, ушни инфекции, както и при различни ушни проблеми. И, както става ясно от тяхната популярност – не без успех!
Ето и рецептите, които ще ви помогнат да запазите слуха си, за почистите ушите и да имате спокойствие и мир.
Смесете мед и канела в равни пропорции. Тази смес е необходимо да се яде всеки ден, не по-малко от 3 супени лъжици за целия ден. Канелата с мед подобрява слуха, като стимулира организма да се бори вредните бактерии.
Червеното вино, както и зеления чай, съдържа големи количества антиоксиданти. Те предпазват косъмчетата във вътрешното ухо. Тяхната функция е доста важна – те са бариера за бактериите, които биха могли да доведат до загуба на слуха. Включете във вашия режим пиенето на чай по-често, а вечер от време на време може да пиете и по чаша червено вино.
В Сицилия, чесънът се смята за универсален лек за всички болести. За подобряване на слуха изстискайте сока на няколко скилидки чесън и го смесете в равни пропорции със зехтин. Прецедете хубаво през няколко слоя тензух. Сместа трябва да се капва в ушите 2 пъти на ден по 3-4 капки. След като сложите лекарството, сложете и памучен тампон на ухото.
Смесете 30 мл сок от червен лук и сок от чесън. Тази мощна смес е необходимо да се пие по няколко пъти на ден. Резултатът ще е по-малко възпаление на ушите. Тази напитка има много силни антибактериални свойства.