Научих го от кумата: когато изпече телешкото, тя прави нещо много странно. Невероятно, но...
21 Декември 2016
91152
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Наближават най-светлите празници. Всички домакини приготвят по традиция печено месо . Някой търсят сложни рецепти, киснат месото в маринати и го готвят с часове по специални рецепти .
А в действителност на месото му трябват само сол, черен пипер, чесън и един малък трик.
Заинтригувани ли сте? Тогава бъдете търпеливи и се пригответе да се научите как месото става невероятно сочно и крехко !
Сочно телешко с хрупкава коричка
- Първи трик. Пъхнете месото в предварително загрята на 200 градуса фурна . Белтъците в месото веднага се свиват и "запечатват" повърхността му. Така соковете му няма да се отделят и ястието ще остане сочно и вкусно .
- Смесете сол, черен пипер, чесън на прах и любимите си подправки. Натрийте с подправката приготвеното месо. Печете в продължение на 1 час в предварително загрята фурна.
- И същинският трик, който ще направи месото просто перфектно ! В края на времето за печене изключете фурната и оставете месото вътре. Не отваряйте вратата. Оставете го вътре за най-малко един час, за предпочитане в продължение на 3 часа. 20-30 минути преди сервиране включете фурната на 190 градуса отново. Извадете месото от фурната и го оставете да престои 10 минути.
С този прост трик ястието ви ще стане розово и хрупкаво . Поднесете със сирене, картофи, гъби или леки зеленчукови салати .
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари