Ако не хапвате често рибка време е да промените това нещо! На 100 грама от продукта повече от 18% протеин, съвкупност от много минералите и основни аминокиселини. И това е с деликатен вкус и минимално съдържание на мазнини. О, да, добавете към плюсовете малък брой кости и сравнително достъпна цена.
Днес ще ви предложим една рецепта за пържене на рибка, с която ще заобичте още повече този делиактес! Как да направите това, да изненадате всички и да не се уморите, прочетете по-долу.
Съставките
риба по ваш избор 1 кг
яйце 2 бр.
лимон 1 бр.
орехи 50 грама
галета 50 грама
Пшенично брашно 2 супени лъжици
Слънчогледово масло 4 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Изчистете рибките, премахнете главите, нарежете опашките (те могат да бъдат замразени и по-късно да се използват за направата на бульон). Останалата част нарежете на парчета. Попийте ги с хартиена кърпа.
Лимонът се изстисква върху рибата като добявате и черен пипер, сол на вкус. В малка купа разбийте яйцата с щипка сол.
Орехи счукайте или сложете в блендър, разбъркайте с галетата. Поставете рибата първо в брашното, след това потопете в яйцата и накрая в ядките и галетата.
Запържете рибата в добре загрят тиган със слънчогледово олио. Поставете парчета върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина.
На порция пържена рибка сложете няколко чери домати, шепа маслини. Украсете с копър и зеленчуци, допълнете палитрата с нежен сос бешамел . Пожелаваме ви приятен апетит! Моля, споделете рецептата с приятелите си.