Научих се да я правя, когато живеех в Гърция! Изяжда се от раз: Рецепта за типичната гръцка баклава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Научих се да я правя, когато живеех в Гърция! Изяжда се от раз: Рецепта за типичната гръцка баклава
Научих се да я правя, когато живеех в Гърция! Изяжда се от раз: Рецепта за типичната гръцка баклава
256649
Научих се да я правя, когато живеех в Гърция! Изяжда се от раз: Рецепта за типичната гръцка баклава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази гръцка баклава е десерт, който просто няма оставяне

Предлагаме ви рецептата за вкусната гръцка баклава. Няма да сгрешите ако я направите у дома, защото става десерт и половина.

Изяжда се от раз, толкова е неустоима.

Вкусна и много лесна за правене е тази гръцка баклава

Трябват ни един пакет фини кори, 600 грама орехи, една лъжичка канела, 300 грама масло.

А за сиропа са ни нужни три чаши захар, 230 грама мед, една-две лъжици с пресен лимонов сок.

Първо трябва да си намажем с мазнина една кръгла и подходяща за целта тава. След това смиламе орехите и ги смесваме с канелата, а маслото го разтопяваме на котлона.

После започваме да редим корите като всеки ред от тях мажем с масълце и поръсваме много обилно с орехи. Накрая заливаме с останалото разтопено масло и нарязваме на парчета като за баклава.

Пъхаме тази гръцка баклава във фурната, където трябва да си я изпечем на температура от 180 градуса. Докато тя се пече, през това време пък ние си правим сиропа от сварените и смесени мед, захар и лимон, заедно с чаша и половина вода.

На сиропа не му трябват повече от 15-ина минутки на котлона и е вече съвсем готов. После си прибавяме лимоновия сок и варим за около още две минутки.

Накрая трябва да залеем с този вкусен сироп още топлата баклава и да я оставим да постои настрани няколко часа, преди да я консумираме, за да може да омекне и да се напои хубаво.

Много вкусна става тази гръцка баклава и сме сигурни, че ще се влюбите в нея още от първата хапка. А и прекрасното при нея е, че винаги се получава идеално и няма засечки – дори и ако не сте особено вещи в кухнята.

Пожелаваме ви да си я изядете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft