Начин, да приготвите червено цвекло и да запазите витамините му

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Начин, да приготвите червено цвекло и да запазите витамините му
37125
Източник: framar.bg
Снимков материал: pixabay.com
Начин, да приготвите червено цвекло и да запазите витамините му

За да се възползваме до максимум полезните свойства на плодовете и зеленчуците, трябва да ги консумираме в сурови. Някои от тях като червеното цвекло обаче, могат да причинят неприятно усещане в стомаха на хора с по-уязвима лигавица.

В такива случаи е по-добре да се консумира сварено или приготвено на пара. Червеното цвекло е твърдо и изисква много време да се вари, докато омекне напълно. Но колкото по-дълга е термичната обработка, толкова по-малко витамини и минерални вещества остават в зеленчука. Затова приложете следния съвет.

Нарежете на едри парчета цвеклото или го оставете цяло, ако главите са по-малки. Сложете го в кипяща вода само за 15 - 20 минути и го свалете от огъня. После го отцедете и го изсипете в студена вода или го поставете под струя течаща студена вода за няколко минути. Така то ще стане достатъчно крехко за консумация, без да е варено продължително време.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft