Всички обичаме течен шоколад, а и доста често се налага да го използваме при заливки на торти и сладкиши. Той се използва като съставка в тестото или пълнеж, както и за украса на готовите сладкарски изделия. Има няколко начина да се стопи шоколад, за които писахме по-рано .
В повечето случаи тази процедура не е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед. Шоколадът може да загори. След това продуктът се срива и в него се появяват бучки. ...
Как да разтопим шоколад
Както виждате, методът е наистина много прост. Не са необходими инструкции за водна баня, липсват мръсни чинии. И, много важно, шоколадът не се прегрява, когато се стопи.
Ако не можете да използвате цялата шоколадова маса по едно и също време, можете да я оставите в пликчето, просто го увийте добре. Ако е необходимо, продуктът може да се нагрее отново.
Вземете шоколадът и го разчупете на плочки на малки парченца приблизително със същия размер.
Поставете шоколадът в торбичка за еднократна употреба (или здрава торба). Изберете подходящ контейнер - торбата трябва да влезе цялата Това може да бъде стъклен буркан или висока чаша. Напълнете контейнера с вода, загрята до 50-60 градуса.
Потопете пличкето с шоколадът в горещата вода. Вържете горната част на торбичката и я поставете така, че да не се излее
За да се стопи шоколадът, това ще отнеме 5-10 минути. От време на време можете да извадите чантата от водата и да я разклатите леко.
Когато шоколадът се превърне в хомогенна маса, извадете торбичката от водата и я забършете с кухненска кърпа. Внимателно отрежете чучура на чантата: ако планирате да излеете шоколад (например в тесто или на торта), направете дупка с диаметър 1-1,5 см, а ако искате да украсите директно използвайте като шприц, ще са достатъчни няколко милиметра.
Знаейки този трик, лесно можете да се справите с абсолютно всякакъв вид шоколад .
Споделете с приятелите си!