Наядохме се с питката, изобщо не стигнахме до другите ястия, толкова беше вкусно това хлебче, че не можеш да вкусиш нищо друго

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Наядохме се с питката, изобщо не стигнахме до другите ястия, толкова беше вкусно това хлебче, че не можеш да вкусиш нищо друго
Наядохме се с питката, изобщо не стигнахме до другите ястия, толкова беше вкусно това хлебче, че...
30770
Наядохме се с питката, изобщо не стигнахме до другите ястия, толкова беше вкусно това хлебче, че не можеш да вкусиш нищо друго
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича домашна питка със сиренце , с краве масло и уханни подправки? Сега ще научите как да си приготвите пълнена питка, която стана най-големият хит в нета

Първо е необходимо приготвите тесто за питка. Това тесто бихте могли да приготвите по ваша изпитана рецепта или да си вземете готово от магазина

 

Необходими продукти за плънката:

Прошуто или тънко нарязана говежда пастърма

3 яйца (отделете 1 жълтък)

200 – 300 грама саламурено сирене

настърган кашкавал (може да сложите още настъргана Гауда и настърган пармезан)

краве масло

 

Начин на приготвяне:

След като сте замесили вашето тесто, необходимо е да го оставите да втаса под найлон.

Вариант 1

Когато тестото стане готово, е необходимо да го премесите няколко пъти, след което го разстилате на голям кръг.

Разрежете кръга на 8, 12 или 16 части.

Това зависи какво количество тесто сте замесили, колко е голяма тавата ви за печене и колко човека ще храните.

Започнете да нареждате отделните триъгълници по начина, по който е показан на питката като оставите дупка в средата. Слепвайте ги с разтопено краве масло, за да не се разместват.

 

Оформили сте тестото по този начин и сте подредили прошутото

Когато оформите тестото под формата на звезда, започнете да нареждате по 1 парче прошуто върху всеки един от триъгълниците. След това сложете настъргания кашкавал (Гауда, пармезан).

Накрая изсипете натрошеното сирене, объркано с яйцата, от които сте отделили 1 жълтък за намазване.

Свийте вашата пълнена питка както е показано на снимката.

Сложете я в намаслена тавичка и оставете да втаса втори път.

Това може да стане в микровълновата фурна, в обикновената фурна на 1 или на 2.

Можете да поставите тавата с вашата пълнена питка върху тенджера с вряща вода. Топлината от водата ще помогне на тестото да втаса.

Както ви е удобно.

Поставили сте настърган кашкавал и други сирена

Сложили сте сместа от сирене и яйца и започвате за свивате вашата пълнена питка

Когато тестото се надигне, намажете с отделения жълтък. Можете да наръсите със сусам, маково семе, с ленено семе.

В противен случай можете да сложите още малко настърган кашкавал преди да извадите тавичката от фурната.

Изпечете и след това покрийте с кърпа или с хартия, за да може изпеченото тесто да омекне.

Някои домакини първо ръсят с малко вода и след това покриват тестото. Както ви е удобно.

Пълнена питка оформена като руло с разрези

 

Вариант 2

Пълнена питка може да бъде оформена по друг начин. От втасалото първи път тесто с плънката трябва да свиете руло, затова го разточете като правоъгълник. Сложете цялата плънка и оформете рулото.

Трябва да го поставите във форма или в тава с отвор в средата. Оставете го да втаса втори път. След това с ножица или с остър нож направете разрези, за да може да се покаже плънката. Намажете с разбития жълтък. Може да наръсите със сусам или с други семена.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft