О-ла-ла, колко са вкусни! Днес ви предлагаме да похапнем на закуска като истински парижани с този любим сандвич на французите - той носи звучното име " Крок Мосю ". Приготвя се от бял хляб, шунка и сирене Грюер, което в нашата рецепта заменихме успешно с кашкавал или друг вид любимо полутвърдо сирене.
Крок Мосю (Горещи сандвичи 2 в 1)
Продукти:
8 филии бял хляб (може и тост)
4 резена варена шунка
90 гр.краве масло
120 гр.настърган кашкавал (сирене Грюер или подобно)
Приготвяне:
Намажете филийките хляб с маслото и наредете шунката и грюера на 4 от филийките. Покрийте с останалите филии и притиснете добре. Нарежете всеки сандвич на три части (или на половинка по диагонал, ако ползвате тост хляб). Поръсете отгоре с настърган кашкавал и сложете с кашкавалената страна в тиган със сгорещено олио. Запържете ги до зачервяване, след което поръсете и горната страна с кашкавал, и обърнете, за да се изпържи и тя.
Поднесете ги горещи, отцедени предварително върху домакинска хартия.