На каква лесна рецепта ме научи моята приятелка, сега всяка сутрин въртя кифлички

вход през zajenata.bg
За Жената
На каква лесна рецепта ме научи моята приятелка, сега всяка сутрин въртя кифлички
101782
Снимков материал: pixabay.com
На каква лесна рецепта ме научи моята приятелка, сега всяка сутрин въртя кифлички

Всеки път, когато минавам покрай хлябът в магазина, се убеждавам, че волята ми е взела безсрочен отпуск. Обикновено се прибирам с няколко вида. И, разбира се, когато един приятел ми даде рецепта за прехвален кифличка с пълнеж, побързах да ги приготвя същата вечер. Нищо чудно, че кремообразните кифлички наистина се оказаха страхотни.

С пълнежа е лесна работата също. Изглежда по-скоро като слоеве, които не привличат вниманието към себе си. По-скоро добавя вкус към ефирните кифлички . Печенето е просто, просто трябва да поработите малко с точилка. За това имам малки помощници. Те обичат да бърникат тестото. 

    
 

Съставки

Мляко 270 мл

Сол 1 щипка

захар 200 гр

Масло 210 гр

яйце 1 бр.

мая 10 гр

Пшенично брашно 700 гр

Яйчен жълтък 1 бр.

 

 

Подготовка

Разбийте заедно солта, 2 с.л. захар, 60 г разтопено масло, 250 мл топло мляко, едно яйце и мая (може да вземете 20 г прясна).


Изсипете 550 г пресято брашно и омесете меко тесто. Покрийте го със стреч фолио и го оставете за 30 минути. 


В този момент пригответе пълнежа. Сместа от брашно, захар и омекотено масло (по 150 г) се смилат на трохи.


Разточете тестото на тънък правоъгълен пласт, поръсете половината с трохи и покрийте със свободната част. Разточете в същия слой и повторете процедурата


Поръсете пълнежа по дългата страна на тестото за трети път и го сгънете отново наполовина. Разточете, след което нарежете пласта на квадрати.


Сгънете ъглите на всяко парче навътре и натиснете в центъра, за да оформите цвете. Прехвърлете заготовките в тава за печене, поставете ядка в центъра на всяка. Покрийте с найлоново фолио и оставете да престои 25 минути. 


Разбийте жълтъка с лъжица мляко и намажете кифличките. Отгоре се поръсва с трохи и се пече 25-30 минути на 180 градуса

Печените изделия са толкова нежни, че се топят в устата. Седнах да пия чай и неусетно излапах три парчета. И знаеш ли какво? Дори съвестта ми не ме измъчваше. Струва ми се, че и тя като мен беше пристрастена към такова гастрономическо удоволствие. Хареса ли ви домашното печиво ?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft