На колко градуса се пече истинският крем-карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На колко градуса се пече истинският крем-карамел
На колко градуса се пече истинският крем-карамел
107659
На колко градуса се пече истинският крем-карамел
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-традиционните десерти – крем-карамелът, се прави по-лесно, отколкото повечето хора мислят. Всъщност, има множество разновидности от този великолепен десерт, който е разпространен по целия свят: от Япония и Индия до Испания и Португалия.

В романоезичните страни, където е задължителен елемент от националните кухни, го наричат „флан“.

Класическа рецепта за крем-карамел

За карамела

Съставки: 1 ч.

ч. захар,

1/3 ч. ч. вряща вода.

Приготвяне на карамела

1. Ще ви потрябва кръгла форма за сладкиши, с дупка в средата и диаметър 22 см. Слагате чайник с 3 чаени чаши вода на среден огън – ще се използва за направата на сиропа и печенето на крем-карамела на водна баня.

2. В средно голяма тенджера слагате захарта на слаб огън. Бъркате с шпатула, докато напълно се стопи захарта и образува златист карамел.

3. Измервате 1/3 чаена чаша вряща вода и внимателно я изсипвате върху карамела. Внимание: полученият по този начин сироп ще шупне!

След това разбърквате с шпатулата, докато се образува гладък сироп.

4. Прехвърляте сиропа във формата, като го сипвате върху централния конус. С кърпа за чинии или термична ръкавица задръжте и завъртете формата, за да се карамелизира и отстрани. Оставяте я и се заемате със сместа за крема. Жесток кекс с крем карамел

За крема

Съставки: 4 яйца, 1 кутия кондензирано мляко, 2 1/2 чаени чаши мляко.

Приготвяне на крема

1. Загрявате фурната до 180ºC (средна температура).

2. В малка купа счупвате едно по едно яйцата и ги прехвърляте в блендер. Яйцата разбивате леко, колкото да се размесят. Добавяте останалите съставки и разбивате до гладка хомогенност.

3. Поставяте формата с карамела в съд за печене на водна баня. Добавяте във формата и сместа за крема. Слагате съда за печене във фурната и едва тогава заливате сместа с вряща вода, докато покрие половината от формата. Оставяте да се пече около 1 час – времето може да варира в зависимост от модела и вида на фурната. Крем-карамелът е готов, когато повърхността е стегната, но вътрешността е все още кремообразна – тя се стяга едва, когато изстине окончателно.

4. Изваждате крем-карамела от фурната.

Оставяте го да се охлади, след което го прибирате в хладилника. Оставяте го да изстива там поне 3 часа преди да го извадите от формата. 5. За да отлепите крем-карамела от формата, загрявате дъното й за кратко, колкото да отпусне сиропа. Покривате формата с чиния с висок борд и веднага я обръщате.

Ако желаете крем-карамелът да стане „без дупчици“, тайната е да не се вкара въздух в крема. За целта той трябва да се разбие на ръка, да се заглади и да почине, преди да се пече. Приготвяте карамела, след като сместа за крема е готова. Пече се на ниска температура – ​​160ºC около час и половина. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft