На миналия Никулден рецептата ми спечели конкурса в кулинарното списание. А става толкова лесно,...
2 Декември 2016
375125
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако все още се чудите как да приготвите рибата за Никулден , ето една идея от нас: изпечете я с картофи , ароматен лук и чесън . Става направо мозък! Сочна, с препечена коричка и неповторим вкус!
За рецептата може да използвате всякаква речна риба : шаран , каракуда , пъстърва .
Съставки:
4 малки шарана
500 гр. картофи
4 домата
1 лимон
4 скилидки чесън
2 глави лук
30 гр. масло
2 с.л. зехтин
зелени подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Обелете картофите. Нарежете ги на тънко и поставете в тавичка, покрита с фолио за печене.
- В отделна купа смесете зехтина и маслото, добавете сол, черен пипер, подправки. Разбъркайте.
Излейте върху картофите.
Загрейте фурната на 180 градуса. Пъхнете тавата с картофи във фурната и печете в продължение на 30 минути.
Нарежете лука на тънки полумесеци. Счукайте чесъна. Изпържете ги в зехтин, докато омекнат.
Извадете картофите от фурната, сложете върху тях половината от сместа с лук и чесън, отгоре - нарязани на шайби домати, почистената риба поставете върху всичко това (направете предварително плитки прорези по протежение на гръбначния стълб), и покрийте с останалите лук и домати. Поръсете с подправка за риба. Най-отгоре поставете лимонови резенчета.
Изпечете във фурната за около 40 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари