Продукти
3/4 чаша бадемово масло
2/3 чаша кокосово масло със стайна температура
1/4 чаша кокосово масло, разтопено
1/3 чаша неподсладено какао на прах
2 чаши неподсладен настърган кокос
1/2 чаена лъжичка бадемов аромат
1/3 чаша кокосова захар (може и обикновена)
1/4 чаена лъжичка ванилова паста (или семенца от ванилия)
щипка морска сол
3 супени лъжици нектар от агаве
1/3 чаша едро нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
Започнете с подготовката на тавичка с размер 20 × 20 см, като я застелете с пергаментна хартия и леко намажете дъното и страните с кокосово масло. След това смесете заедно бадемовото масло, кокосовото масло, кокосовата захар, какаото на прах, ванилията и солта.
За да направите втория слой, започнете с поставянето на кокосовите стърготини в купа за смесване със среден размер. В друга купа разбъркайте заедно кокосовото масло, нектара от агаве и бадемовия аромат. Изсипете сместа от кокосово масло върху кокосовите стърготини и разбъркайте добре. Извадете тавата от хладилника и разстелете втория слой в нея. Поръсете с нарязаните бадеми. Ако искате, можете да залеете с шоколадов ганаш пастите или бадемите.
Поставете пастите обратно в хладилника и ги оставете да се охладят за няколко часа. Разрежете на 9 или 16 парчета и сервирайте.