![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За крема: житото се вари с прясно мляко, докато напълно се поеме от житото. Разбиват се белтъците на гъста пяна с щипка сол. В друга купа се слага свареното и охладено жито. Прибавя се изварата (предварително пасирана), захарта, един жълтък и портокаловите корички. Продуктите се разбъркват и се прибавя още един жълтък. Така, един по един и останалите. Накрая се слагат и разбитите белтъци и се разбива отново.
За тестото: Брашното се пресява. Прави се кладенче и се слагат жълтъците, размекнато масло, захар, сол и сода, угасена в оцета. Тестото се меси, докато престане да лепне. Втасва 15-20 минути. В тава помазана с масло и набрашнено дъно се слага разточеното тесто, като преди това сме отделили едно парче за украсата. Тестото се натиска хубаво по дъното и стените. Изсипва се плънката и украсявате повърхността с ленти от тестото, което сме заделили.
Загрейте фурната до 200 С и печете около 1 час, като се завърта формата от време на време. Посипва се с пудра захар и се оставя да се охлади на стайна температура.