Проф. Христо Мермерски е роден през 1934 година в село Ботево, Врачанско.
Специализирал е в Илинойския университет, САЩ, през 1980 г. Работил е като зам.-генерален директор на “Агропромкомплект”. Бил е зам.-министър на земеделието и съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон. Живял е 10 години в САЩ и е преподавал в американски университети, в Европа, Судан и Етиопия. Има издадени няколко книги, свързани със здравословното хранене , лечебните храни, народната медицина и здравето.
ПЪРВА РЕЦЕПТА НА ПРОФЕСОР МЕРМЕРСКИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ОТСЛАБВАНЕ:
Рецепта, която доказано лекува от ракови и туморни заболявания до хормонални проблеми, имунни сривове, гуша и какво ли още не.
Необходими продукти:
* 15 средно големи, но съвсем свежи с лъскава кора лимона
* 12 глави свеж чесън
* 1 кг чист мед
* 400 грама покълнали пшенични семена
* 400 гр. пресни орехови ядки .
Как да покълнат семената при домашни условия? Вземете 400 гр. негрухана пшеница и я поставете в чист стъклен буркан. Залейте я с вода около 10-12 часа. След това покрийте буркана с тензух. Изцедете водата и промийте добре зърната. След около едно денонощие ще се получат кълнове с големина 1-2 милиметра.
Смиламе чесновите скилидки заедно с ореховите ядки и кълновете. След това смиламе 5 лимона с кората и ги смесваме в емайлирана тенджера. От останалите 10 лимона вземаме само сока и ги прибавяме към хомогенната смес. Прибавяме меда и разбъркваме продължително. Сипва се в буркани от по 1-2 литра. Съхранява се в хладилника.
След 3 дни може да се използва.
С тази храна се лекува целият организъм и то от всички заболявания, които са се вселили в него:
- лечение на сърцето и очистване на кръвоносните съдове от натрупаните плаки;
- подобряване и буквално обновяване на имунната система ;
- почистване на черния дроб , бъбреците и цялата отделителна система;
- прочистване на храносмилателната система от патогенна микрофлора;
- подобряване дейността на мозъка и паметта;
- забавяне развитието на атеросклерозата;
- предпазва от инфаркт , инсулт и оздравява хора, прекарали тези заболявания;
- средство против подагра;
- отлично средство за възстановяване след операции;
- най-доброто лекарство срещу рак на гърдата и други видове рак ;
- запазва свежестта на тялото, красотата, младостта и енергията , защото съдържа всички необходими витамини, минерални соли, биоактивни вещества, протеини, въглехидрати, растителни мазнини.
С тази рецепта ще поддържате дейността на всички органи, системи и ще подобрите хормоналната дейност на всички жлези с вътрешна секреция, които поддържат тялото жизнено и здраво.
Рецептата гарантира здраве и дълголетие .
Има два варианта на прием на рецептата:
Първият – 30 минути преди закуска, обяд, вечеря и преди лягане по 1-2 с.л.
Вторият – При сериозни заболявания – ракови – рецептата се приема на всеки 2 часа по 1-2 с.л.
ВТОРА РЕЦЕПТА НА ПРОФЕСОР МЕРМЕРСКИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ОТСЛАБВАНЕ
Необходими продукти за закуска за вечно здраве и младост на проф. Мермерски:
1. 1 кофичка кисело мляко
2. 1 супена лъжица ябълков пектин
3. 1 супена лъжица мед
4. 40-50 грама нарязани орехови ядки (ядките на около 10 ореха)
5. ½ чаена лъжица канела
6. 30 капки прополис
1.Вечер, преди лягане изсипвате пектина в кофичката кисело мляко , разбърквате добре и оставяте в хладилника за една нощ, за да може пектинът да се разтвори. Може да разбъркате и всички продукти заедно сутринта, но ще трябва да изчакате малко време, за да се разтвори пектинът. Затова, за да спестите ценните за всички минутки сутрин, най-добре се подгответе от вечерта.
2.На сутринта добавяте ситно нарязаните орехови ядки, канелата, меда и прополиса и отново разбърквате.
В тези съставки са включени всички витамини, микро и макроелементи, аминокиселини и мастни киселини. Ето, това са рецептите за дълголетие и намаляване на телесното тегло . Освен това, с тези рецепте организмът се пречиства от токсини , от тежки метали, от други натрупани вредни вещества. Намалява се и кръвното налягане , регулира се дейността на сърцето . Това е тайната на отслабването , тонизирането на имунната система и късното стареене.