1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса и намаслете 2 бр. 20-сантиметрови форми за торта (ако нямате две, може редувате блатовете).
2. За тортата: с помощта на телена бъркалка смесете всички продукти, освен врящата вода, в голяма купа до получаване на еднородна смес.
3. Прибавете малко по малко врящата вода към сместа и не забравяйте да бъркате през това време (сместа трябва да бъде много течна).
4. Разделете сместа по равно в двете форми за торта и ги поставете в загрятата фурна за 25-35 мин.
5. Извадете блатовете от фурната и ги оставете да изстинат.
6. За глазурата: на бавен огън разтопете шоколада със сметаната и оставете да поизстине, докато сместа стане гъста и лъскава.
7. Намажете от глазурата върху единия блат, след което поставете отгоре втория и изсипете останалото количество главура над тортата.
8. Доукрасете по желание - с още настърган шоколад, ядки, кокос и пр.
Автор: claudiagio