Невероятно вкусна и лека бисквитена торта с лека заливка от бял шоколад и лимон

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Невероятно вкусна и лека бисквитена торта с лека заливка от бял шоколад и лимон
Невероятно вкусна и лека бисквитена торта с лека заливка от бял шоколад и лимон
41912
Невероятно вкусна и лека бисквитена торта с лека заливка от бял шоколад и лимон
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти

За блата:

80-100 грама масло
170-200 грама бисквити по ваш избор

За крема:

220 грама бял шоколад
250 милилитра течна сметана
75 грама масло
100 милилитра прясно мляко
сока от 2 лимона
15 грама желатин

За украса:

50 грама бял шоколад
50 милилитра течна сметана
кората на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите, смесете ги с разтопеното масло и разбъркайте до получаването на еднородност.
Застелете дъното и стените на подходяща форма с фолио или пергамент, разпределете бисквитената основа, като покриете и стените на съда. Пресовайте и приберете в хладилника, за да стегне.
През това време направете крема.
Разтворете желатина в малко вода.

Налейте прясното мляко в тенджера и добавете шоколада. Поставете на бавен огън, докато последният се разтопи.
Сложете набъбналия желатин в горещото шоколадово мляко и нека сместа остане на котлона, докато се получи еднородна комбинация.
Когато свалите от огъня, нека се охлади до стайна температура, след което прибавете маслото и разбийте старателно. Налейте лимонов сок на вкус.
Сметаната разбийте отделно и внимателно смесете с шоколадовата маса. Получения крем разпределете върху бисквитения блат и върнете съда в хладилника за няколко часа или за една нощ.
На следващия ден извадете тортата от формата и отстранете фолиото внимателно, обръщайки десерта с блата нагоре.
Украсете тортата с глазура, която направете, смесвайки шоколада, сметаната и настърганата кора на 1/2 лимон. Комбинацията поставете на водна баня, докато стане еднородна (бъркайте непрекъснато).
Нека се охлади малко (но да не се сгъсти) и тогава полейте десерта.
Отново приберете в хладилника за известно време, след което може да поднесете.
Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft