Невероятно вкусни захаросани ягоди
21 Юни 2024
1533
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
- 1 кг ягоди
- 800 г захар
- 1л. вода
Приготвяне на сироп:
Разтворете захарта във вода и оставете сместа да заври.
Готвене на плодове:
Плодовете се поставят във врящия сироп и се варят около 10 минути.
След това сложете плодовете в гевгир, за да се отцедят от сиропа.
Сушене във фурна:
Поставете плодовете върху лист за печене и поставете във фурната, предварително загрята до 35-45 градуса. Дръжте плодовете във фурната, докато повърхността изсъхне, но плодовете запазват еластичността си.
Поставете готовите захаросани плодове в стерилизирани буркани и ги затворете.
Тези захаросани плодове са отлична плънка за пайове, могат да се използват и за приготвяне на компот, за украса на торти или просто за самостоятелен деликатес.
Редактор: За Жената
Източник: jemchyjinka.online
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари