Невероятно вкусни макаронки с шунка на фурна
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
ПРОДУКТИ
250 гр.макарони
200 гр.шунка
60 гр.кашкавал
2 бр.яйца
250 мл. краве прясно мляко
2 с.л.галета
20 гр.краве масло
1 ч.л.индийско орехче
1 к.л.черен пипер млян
1 ч.л.сол
1, Сварете макароните в 1/2 литър подсолена вряща вода, изплакнете ги със студена вода и ги оставете да се отцедят.
2. Нарежете шунката на кубчета и настържете кашкавала.
Намажете с масло огнеупорен съд или тава и наредете на пластове макароните, шунката и кашкавала, като завършите с макарони.
3. Разбийте яйцата с млякото и подправете със сол, пипер и индийско орехче. Залейте макароните със сместа и наръсете с галетата.
4. Сложете тук-там бучици масло и печете 30-35 минути при температура 225-220 С.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари