Кифли-НЕВИДИМКИ! Докато се обърнеш и изчезват от масата! Чудо-вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кифли-НЕВИДИМКИ! Докато се обърнеш и изчезват от масата! Чудо-вкус:
Кифли-НЕВИДИМКИ! Докато се обърнеш и изчезват от масата! Чудо-вкус:
6572
Кифли-НЕВИДИМКИ! Докато се обърнеш и изчезват от масата! Чудо-вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Интересни и много вкусни пълнени кифлички , които ще са чест гост на трапезата ви, направите ли ги веднъж! Казват, че са толкова вкусни, че докато ги извадите от тавата и се разграбват! Затова ги нарекохме Кифли-невидимки. Втората плънка, която тук е от шунка и кашкавал, можете да промените по ваш вкус. Първата плънка остава същата, както и съставките за приготвяне на тестото.

Кифли-невидимки

Продукти:

За плънка №2: 

200 г шунка

200 г кашкавал

За плънка №1: 

3 жълтъка

2 супени лъжици брашно

1 кофичка заквасена сметана (180 г)

1 пакет масло или маргарин (250 г)

За тестото: 

1 кг брашно

2 чаши кисело мляко (от 180 г)

1/2 чаша олио

1 чаша прясно мляко

1 кубче прясна мая (40 г)

1 пакетче бакпулвер (10 г)

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжичка сол

Приготвяне: 

Маята се разтваря в топло прясно мляко заедно с лъжица захар и малко брашно. Разбъркайте добре, за да няма бучки и оставете на топло място за около 10 минути, докато маята се активира и шупне.

Всички продукти се измерват със същата чаша, като за тази рецепта се използва кофичка кисело мляко от 180 гр.

или 200 мл. Всички съставки трябва да са със стайна температура, а не студени. И така, извадете малко киселото мляко от хладилника, за да се стопли, за да не "пресечете" ферментацията на маята.

Когато маята се активира, добавете към нея киселото мляко и олиото, след което постепенно започнете да добавяте брашното, към което сте добавили една чаена лъжичка сол и едно пакетче бакпулвер. Разбъркайте първо с лъжица, а след това на ръка.

Когато получите хубаво, гладко и нелепнещо тесто, покрийте го със стреч фолио и го оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. След като втаса тестото се разделя на 4 равни части.

кифлички с шунка и кашкавал

През това време направете първата плънка. Оставете маслото на стайна температура да омекне, след което го разбийте с миксер. Започнете да добавяте един по един жълтъците при непрекъснато бъркане, след което добавете заквасената сметана и две супени лъжици брашно.

Трябва да се получи хубава гладка смес. Оформете топка от всяка четвъртинка тесто, след което с помощта на точилка разточете кора под формата на правоъгълник, за да може по-лесно да се навие на руло.

вкусни кифличик

Всяка една от четирите кори се намазва по цялата повърхност с първата плънка, а върху нея се поръсва настъргана шунка и настърган кашкавал. Ако желаете, вместо шунка и кашкавал може да добавите кашкавал или спанак или нещо по ваш вкус.

Внимателно навийте тестото на руло. Нарежете на парчета с дължина 10 см. Повторете процедурата с останалото тесто. Подредете малките рула в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре може да ги намажете с яйце и да ги поръсите със сусам или семена по избор.

невидими кифлички

Оставете ги да втасат още 15 минути на топло преди да се изпекат, след което ги сложете в добре загрята фурна на 180-200 градуса и ги запечете до приятен загар.

чиния с рулца

тестени рулца

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft