Невъзможно е да има такава вкусотия! Въздушна като облаче - цялата е само крем! А рецептата е...
17 Декември 2016
44093
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Деликатната торта "Птиче мляко" е създадена още през 1978 година. Нейната история започва с факта, че министърът на хранително-вкусовата промишленост на СССР опитал чехословашките бонбони "Ptase Mlechko". Толкова му харесали, че веднага издал указ, готвачите му за измислят нещо подобно. Над рецептата на въздушния десерт работили цели 6 месеца.
Между другото, името на тортата не е случайно. Според древната митология, птичето мляко е извънредно чудо, което не съществува. Казват, че хората, които имат всичко, могат да мечтаят единствено за птиче мляко ...
Ние сме приготвили за вас олекотена версия на рецептата .
Ето я и нея:
Съставки:
4 белтъка
4 с.л. захар
1 ч.л. лимонена киселина
12 гр. желатин
260 мл вода
100 гр. черен шоколад
50 гр. масло
Приготвяне:
- Накиснете желатина в чаша с вода. Оставете го да престои един час.
- Разбийте белтъците на пухкава пяна, добавете лимонената киселина и захарния сироп. Продължете да разбивате. За да направите захарен сироп, варете захар и вода в съотношение 1: 1. Варете в продължение на 15 минути на слаб огън.
- Загрейте желатина, за да се разтвори, но без да завира. Още топъл на тънка струя го налейте в белтъците. В същото време не спирайте да биете.
- Разтопете шоколада с маслото на водна баня.
- Изсипете във форма за торта с пръстен шоколада и пъхнете в хладилника за 15 минути.
- Отгоре разпределете разбитите белтъци. Пъхнете в хладилника до пълното втвърдяване на тортата.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари