Нежен мус с кафе и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Нежен мус с кафе и шоколад
Нежен мус с кафе и шоколад
admin
Добавена от: admin
9164
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

шоколад - 100 г натурален, поне с 80% съдържание на какао
сметана - 100 мл
яйца - 3 броя само жълтъците
кафе - 1 к. ч. силно
захар - 3 с. л.
бишкоти
плодове - за украса 

Загрейте шоколада в малка тенджера на водна баня.

Бавно добавете и кафето след разтопяването на шоколада.

Предварително трябва да сте разбили жълтъците, които трябва да прибавите към шоколада и кафето - бавно, с непрекъснато разбъркване в посока на часовниковата стрелка.

В отделна купа се смесват сметаната и захарта и се разбиват на сняг.

Към тази смес постепенно се прибавя и разтопеният шоколад.

Разпределете шоколадовия мус в десертни чаши.

Украсете по желание и оставете да стегне за 2 часа в хладилник. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft