Нежен тарт с пъпеш и праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Нежен тарт с пъпеш и праскови
Нежен тарт с пъпеш и праскови
admin
Добавена от: admin
8254
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно
1/2 лъжичка сол
150 гр. масло (студено)
100 гр. пудра захар
1 яйце

За пълнежа:

300 гр. пресни праскови
300 гр. пъпеш
200 гр. захар
1 пудинг ванилия
500 мл вода
500 мл сметана

1 . Първо се приготвя тестото. В купа за месене сложете брашното и солта, добавете маслото, нарязано на кубчета, и с ръце стрийте маслото в брашното, така че да се образуват ситни трохи. Добавете яйцето и пудрата захар и замесете средно твърдо тесто. Оставете го половин час в хладилник. 
2. Прасковите и пъпеша нарежете на дребни кубчета. В касерола сипете захарта, прасковите и пъпеша заедно с 300 мл вода и оставете да поврат на тих огън около петнадесет минути. В останалите 200 мл вода разбийте пудинга и бавно изсипете в плодовия сос, за да се сгъсти. Покрийте го с прозрачно фолио, докато изпечете тестото. 
3. От тестото разточете кора и я поставете във форма за тарт. Печете половин час на 180 градуса. Върху изпечения изстуден блат изсипете плодовия сос за плънката. 
4. Разбийте сметаната и нанесете слой от нея върху тарта. Доукрасете по желание - с парченца праскова и пъпеш. Оставете тарта хубаво да се охлади (в хладилник), преди да поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft