500 гр. фини кори за баница
За сместа за намазване на корите:
3 големи яйца
3 супени лъжици захар
200 мл олио
1/2 чаша (200 мл) пшеничен грис
1 пакетче бакпулвер
малко настъргана лимонова кора
200 мл кисело мляко
За крема на щрудела:
2 л прясно мляко
20 супени лъжици захар
6 пудинга ванилия
Първо сварете пудинга за крема в млякото (според указанията на опаковката) със захарта. Оставете крема да изстине, като от време на време разбърквате, за да не хване коричка.
Разбийте яйцата със захарта и добавете маслото, гриса, смесен с бакпулвера, киселото мляко и кората от лимон.
Пребройте корите и ги разделете на 4 части, така че да получите 4 щрудела.
Започнете с подреждането на корите. Върху първите три поставете по 3-4 супени лъжици от заливката за корите, а върху четвъртата поставете от горещия пудинг (плънката за щрудела) и завийте на руло. Същата процедура се повтаря с останалите кори.
Намажете щруделчетата с останалата смес за намазване, поставете ги в тава върху хартия за печене и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути.
Изчакайте да се охладят, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.