Нектар от праскови
10 Юли 2012
75369
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Прасковите се измиват много добре на течаща вода, след което всеки плод се срязва на две и се отделя от костилката. Прасковите се смилат. Към прасковеното пюре се добавят 2 л вода и 400 г захар. Плодовата маса се разбърква много добре докато захарта се разтвори напълно. Бутилките и капачките трябва да са добре измити и сухи. Нектарът се налива в бутилките, като се оставят 2 см под нивото на отвора, след което се навиват капачките. Взема се дълбок съд, където се подреждат шишетата. Налива се вода която да ги покрие. Бутилките след като заври водата се оставят 5-10 минути да се варят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари