Немски кюфтенца от кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Немски кюфтенца от кисело зеле
Немски кюфтенца от кисело зеле
admin
Добавена от: admin
29608
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600-700 г кисело зеле
1/2 ч. ч. пшеничено брашно
1 яйце
1/2 ч. л. ким
1 с. л. сос Уорчестър
3-4 с. л. брашно
6 с. л. олио
1/2 кубче телешки бульон
1/2 глава лук
1 яйце
100 г шпеков салам
1/2 ч. ч. царевично брашно

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици.

Лукът се нарязва наситно. В тенджера се загряват 4 с. л. олио, сипва се лукът и се запържва за 1 минута.

След това се прибавя нарязаното на ивици зеле и се стрива кубчето бульон.

Налива се 1 пръст гореща вода, зелето се подправя със сос "Уорчестър", похлупва се и се задушава на тих огън, докато омекне (около 10 минути).

Саламът се нарязва на съвсем малки кубчета.

В тиган се загряват 2 с. л. олио, сипва се нарязаният салам и се запържва за 2 минути. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади.

Зелето се оставя да изстине, след което се прибавя при охладения салам. Разбърква се и се поръсва с брашното.

Добавя се яйцето, сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтета.

Пшениченото и царевичното брашно за панировката се смесват. Кюфтетата се панират в брашното, след което се потапят в разбитото яйце.

Кюфтетата се пържат в обилно количество сгорещено олио.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft