Този лесен сладкиш е най-вкусната комбинация между дамски каприз и ябълков щрудел . Лек, нежен, пръхкав и много хрупкав - направо ще ви остави без дъх! Изберете по-кисел сорт ябълки за допълнителна сочност и да започваме! Ето рецептата за фантастичния немски сладкиш с ябълки или немски ябълков каприз :
Немски ябълков каприз
Продукти:
250 гр.
250 гр. масло
160 гр. пудра захар
2 яйца + 2 жълтъка
За ябълковата плънка:
500 гр. ябълки
3 с.л. захар
За глазурата:
3 белтъка
3 с.л. захар
Приготвяне:
Разбийте размекнатото масло със захарта за 10-15 минути, след което прибавете едно по едно яйцата и брашното. Получената смес изсипете в тавичка, намазано с масло.
Предварително пригответе ябълковата плънка. Настържете ябълките на едро ренде или ги нарежете на тънки резени. След това ги смесете със захарта и малко вода, и сварете на котлона до сгъстяване на умерен огън. По желание може да овкусите с канела или ванилия.
Върху тестото разстелете плънката на равномерен пласт, а върху нея разпределете разбитите на гъст сняг белтъци със захарта. Може да го направите и с шприц, ако разполагате с такъв.
Сладкишът се пече до готовност в умерена фурна, след което се оставя да се охлади и се нарязва на парчета.
Да ви е сладко!