Ето какво слагам в баницата и става НЕЧОВЕШКИ вкусна и мека! Опитайте и вие - като душичка е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето какво слагам в баницата и става НЕЧОВЕШКИ вкусна и мека! Опитайте и вие - като душичка е!
Ето какво слагам в баницата и става НЕЧОВЕШКИ вкусна и мека! Опитайте и вие - като душичка е!
10401
Ето какво слагам в баницата и става НЕЧОВЕШКИ вкусна и мека! Опитайте и вие - като душичка е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато става дума за баница, няма човек, който да не обича. Съществуват най-различни начини за приготвяне на баница - с домашни или готови кори, с кексово тесто, със или без мая...

Прясно изпечената баничка ухае неустоимо и е много вкусна. Предлагаме ви рецепта за такава баница, за чието приготвяне няма да губите повече от половин час. Мека и много вкусна, тайната ѝ се състои в заливката, която съдържа грис. Опитайте, ще останете доволни от тази копринена баница с грис.

Копринена баница с грис

Необходими продукти за заливката за корите:

3 яйца

2 чаши кисело мляко (180 г чаша)

2 чаши олио

2 чаши грис

1 пакетче бакпулвер

Мерете с една и съща чаша

Ще ви трябват още:

500 г кори за баница

500 г прясно сирене

3 яйца

сол на вкус

Начин на приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, олиото, гриса и бакпулвера. Разбъркайте добре с бъркалка или миксер, както ви е по-лесно, докато сместа стане гладка.

В отделна купа натрошете сиренето и го смесете с яйцата, а накрая посолете на вкус. Отворете корите, след това в намазнена тава (или постлана с хартия за печене), сложете едната кора, след което я намажете със сместа от грис.

Поставете втора кора върху първата кора и я намажете със заливка от грис и кисело мляко. След това разпределете равномерно пълнежа със сирене. След това продължете да подреждате в същия ред.

Така намазвате всяка кора със заливка от грис и кисело мляко, а върху всяка втора кора слагате плънка от сирене. Накрая завършете с кора, а отгоре полейте с останалата част от соса и поръсете с малко олио, за да стане хрупкаво, ако желаете (по желание може да поръсите сусам).

Готовата баница нарежете на кубчета, след като престои малко, след което я изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до хубаво зачервяване. Може да навиете баницата и на рулца, като за целта разделете корите на купчинки по три-четири кори.

баница с грис

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft