8 броя тънки кори за баница
300 гр. дребни макарони (предварително сварени)
5 яйца
150 гр. заквасена сметана
250 мл прясно мляко
150 гр. нарязана шунка
50 мл олио
300 гр. сирене
Първо се сваряват макароните в подсолена вода, но се оставят малко по-твърди, защото при самото печене ще се доварят.
Отцеждат се от водата и се добавят шунката и сиренето.
В друга купа се разбиват яйцата заедно със сметаната и се добавят млякото и олиото. Когато сместа е добре объркана, се прехвърля в съда с макароните и хубаво се разбърква.
В тава с диаметър около 30 см, предварително намазана с масло, се слагат 4 кори и върху всяка кора се поръсва малко олио.
Краищата на корите трябва да излизат от тавата. Върху четвъртата кора се нанася плънката и над нея се слагат останалите четири слоя кори.
С краищата на долните кори се завива баницата и се поръсва отново с малко олио.
Пече се на 200 градуса около 20 минути и след това фурната се намалява на 180 градуса и се допича още 20 минути.