Не си струва да варите боб конкретно за този десерт. Ето защо, когато варите боб, отделете 1 и 3/4 чаши от него, поставете ги в хладилник и на следващия ден пригответе десерта:
Загрейте фурнатана 200 градуса, а когато сложите сладкиша да се пече, намалете на 180 градуса. В блендер сложете всички съставки: боб, захар, мед, кисело мляко, яйца, масло, бакпулвер, канела и ванилия.
Шоколада разтопете на водна баня, оставете малко да се охлади и сложете и него в блендера.
Накрая добавете чили на прах и разбийте добре цялата смес.
Бийте, докато се съединят всички съставки и се получи еднородна смес. Вземете подходяща правоъгълна тавичка, покрийте я с хартия за печене и прехвърлете вътре сместа. На снимката има две тавички, защото единият сладкиш е правен с, а другият - без чили.
Пече се в загрята фурна около 30 минути. Когато сладкишът е готов, се оставя да се охлади най-малко 2 часа.