Вероятно сте като повечето хора, които са свикнали с традиционната комбинация от продукти. Сладко-киселата смес е най-отвратителната ви мисъл.
Необичайни вкусове
Патладжан и мед
Наистина необичайна комбинация. Запържете патладжана, полейте го с мед и го сервирайте на празничната трапеза. Ястието има невероятен вкус!
Ягода и краставица
Лятото в двора има много пресни плодове и зеленчуци, което означава, че е време за кулинарни експерименти. Ягода и краставица – необичайна, но чудесна комбинация. Тази проста смесица от продукти е идеална за лека лятна салата, сладък хляб или освежаваща лимонада. Опитайте я и няма да съжалявате!
Месо и конфитюр от плодове
В много страни, добавянето на конфитюр в говеждото или пилето е класика. Но за повечето хора месните продукти с плодове все още изглеждат странно. Но напразно! Опитайте се да напоите сочната пържола със сладко от червена боровинка или сос от червени боровинки, и ще изпаднете в наслада. Незабравим вкус!
Ананас и синьо сирене
Комбинацията от синьо сирене и сладък ананас е основата за перфектната закуска, на която няма да устои дори и най-капризния критик. Тези два продукта си взаимодействат на най-високо ниво и лесно обогатяват вкуса си.
Черен шоколад и червено цвекло
Ненадмината комбинация от сладост и аристократична горчивина! За начало, се опитайте да поръсите салатата от цвекло с малко количество настърган тъмен шоколад и няма да загубите. Да, наистина цвеклото, приготвено по този начин, е невероятно сладко, затова не забравяйте да добавите тъмен шоколад.
Кафе и сол
Не е тайна, че добавянето на сметана и захар в прясно свареното кафе го прави неподражаемо. Какво се случва обаче, ако добавите щипка сол в ароматизираната напитка? Много от истинските ценители на кафето го правят! Изненадващо е, че солта прави вкуса на кафето мек, спирайки горчивината. Кафе със сол – това не е просто нов вкус, а ненадминат вкус. Горещата напитка ще ви помогне да възстановите водно-солевия баланс през лятото.
Пъпеш и шунка
Тази комбинация е една от най-любимите. Пъпеш с шунка е традиционно италианско мезе за горещите дни. Изглежда несъвместимо, но е толкова вкусно!
Сладолед и кисели краставици
За тази комбинация от продукти можете да си помислите, че е ужасна! Странното е, че мозъкът насърчава използването на такава комбинация на подсъзнателно ниво. Това е така, защото мазнините и захарите са необходими за енергията ви, а солта – за поддържането на нормален метаболизъм и кръвообращение. Чудно!
Плодова салата и чили на прах
Това мексиканско ястие е един истински празник за вашето небце. Капсаицинът, който щедро се съдържа в чилито, пробужда сетивата за мирис и подобрява сладостта на плодовете. Най-добре е за този експеримент да използвате манго и ананас.
Черен хайвер и бял шоколад
Известният британски готвач-алхимик Хестън Блументал е доказал на практика, че белият шоколад и хайвера са най-успешния съюз. Всичко е просто обяснимо: хайверът и белия шоколад имат огромен брой аминокиселини, които взаимно се допълват.
Ягоди и балсамов сос
Обикновено ядете ягодите със сметана или със заквасена сметана и захар, но ние ще ви предложим невероятната комбинация от агоди и балсамов сос. Комбинацията от сладко-кисело е ободряващ и нискокалоричен еликсир.
Месо и шоколад
Тази комбинация от продукти изглежда много съмнително. Но не и за страстните мексиканци, които пекат сочното месо в шоколадов сос, фъстъци, сусам и подправки. Шоколадът прави месото меко и кадифено, а вкусът – едно незабравимо преживяване. Ще заобичате това ястие!
Черен шоколад и кетчуп
Друго безумно ястие, достойно за вашето внимание. Най-вероятно, топите картофите или месото в кетчуп, но не и в шоколад. Оказва се, че тъмният шоколад има нотки на домати и кетчупа обогатява вкуса му.
На пръв поглед, тези необичайни кулинарни експерименти изглеждат смущаващо, но ако просто опитате… Ще си оближете пръстите!