Необичайни комбинации на храни, с които ще избиете рибата и съберете всички овации сред гостите ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Необичайни комбинации на храни, с които ще избиете рибата и съберете всички овации сред гостите ви
Необичайни комбинации на храни, с които ще избиете рибата и съберете всички овации сред гостите ви
21486
Необичайни комбинации на храни, с които ще избиете рибата и съберете всички овации сред гостите ви
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вероятно сте като повечето хора, които са свикнали с традиционната комбинация от продукти. Сладко-киселата смес е най-отвратителната ви мисъл.

Но човек трябва да подготви своите рецептори за яркия отличителен вкус и така рискува да се запали още повече по гурме кухнята. Странната комбинация от продукти е тайната за кулинарния ви успех!

 

Необичайни вкусове
Патладжан и мед
Наистина необичайна комбинация. Запържете патладжана, полейте го с мед и го сервирайте на празничната трапеза. Ястието има невероятен вкус!


Ягода и краставица
Лятото в двора има много пресни плодове и зеленчуци, което означава, че е време за кулинарни експерименти. Ягода и краставица – необичайна, но чудесна комбинация. Тази проста смесица от продукти е идеална за лека лятна салата, сладък хляб или освежаваща лимонада. Опитайте я и няма да съжалявате!


Месо и конфитюр от плодове
В много страни, добавянето на конфитюр в говеждото или пилето е класика. Но за повечето хора месните продукти с плодове все още изглеждат странно. Но напразно! Опитайте се да напоите сочната пържола със сладко от червена боровинка или сос от червени боровинки, и ще изпаднете в наслада. Незабравим вкус!

Ананас и синьо сирене
Комбинацията от синьо сирене и сладък ананас е основата за перфектната закуска, на която няма да устои дори и най-капризния критик. Тези два продукта си взаимодействат на най-високо ниво и лесно обогатяват вкуса си.

Черен шоколад и червено цвекло
Ненадмината комбинация от сладост и аристократична горчивина! За начало, се опитайте да поръсите салатата от цвекло с малко количество настърган тъмен шоколад и няма да загубите. Да, наистина цвеклото, приготвено по този начин, е невероятно сладко, затова не забравяйте да добавите тъмен шоколад.

Кафе и сол
Не е тайна, че добавянето на сметана и захар в прясно свареното кафе го прави неподражаемо. Какво се случва обаче, ако добавите щипка сол в ароматизираната напитка? Много от истинските ценители на кафето го правят! Изненадващо е, че солта прави вкуса на кафето мек, спирайки горчивината. Кафе със сол – това не е просто нов вкус, а ненадминат вкус. Горещата напитка ще ви помогне да възстановите водно-солевия баланс през лятото.

Пъпеш и шунка
Тази комбинация е една от най-любимите. Пъпеш с шунка е традиционно италианско мезе за горещите дни. Изглежда несъвместимо, но е толкова вкусно!

Сладолед и кисели краставици
За тази комбинация от продукти можете да си помислите, че е ужасна! Странното е, че мозъкът насърчава използването на такава комбинация на подсъзнателно ниво. Това е така, защото мазнините и захарите са необходими за енергията ви, а солта – за поддържането на нормален метаболизъм и кръвообращение. Чудно!

Плодова салата и чили на прах
Това мексиканско ястие е един истински празник за вашето небце. Капсаицинът, който щедро се съдържа в чилито, пробужда сетивата за мирис и подобрява сладостта на плодовете. Най-добре е за този експеримент да използвате манго и ананас.

Черен хайвер и бял шоколад
Известният британски готвач-алхимик Хестън Блументал е доказал на практика, че белият шоколад и хайвера са най-успешния съюз. Всичко е просто обяснимо: хайверът и белия шоколад имат огромен брой аминокиселини, които взаимно се допълват.

Ягоди и балсамов сос
Обикновено ядете ягодите със сметана или със заквасена сметана и захар, но ние ще ви предложим невероятната комбинация от агоди и балсамов сос. Комбинацията от сладко-кисело е ободряващ и нискокалоричен еликсир.

Месо и шоколад
Тази комбинация от продукти изглежда много съмнително. Но не и за страстните мексиканци, които пекат сочното месо в шоколадов сос, фъстъци, сусам и подправки. Шоколадът прави месото меко и кадифено, а вкусът – едно незабравимо преживяване. Ще заобичате това ястие!


Черен шоколад и кетчуп
Друго безумно ястие, достойно за вашето внимание. Най-вероятно, топите картофите или месото в кетчуп, но не и в шоколад. Оказва се, че тъмният шоколад има нотки на домати и кетчупа обогатява вкуса му.

На пръв поглед, тези необичайни кулинарни експерименти изглеждат смущаващо, но ако просто опитате… Ще си оближете пръстите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft